Blog

20.04.2009 11:55

Návštěva v Chomutovském dojo

Tento víkend jsem měla možnost opět navštívit Chomutovské dojo, sice po dlouhé době, ale jsem za to velice ráda. Jela jsem s Honzou Kašparem na jeho seminář. Cesta byla velice zdlouhavá, ale stála za to. Překvapilo nás, kolik lidí se sjelo z okolních dojo, z Karlových Varů, z Prahy. Je vidět, že studenti nezůstávají jen ve svém domovském dojo, ale že mají i chuť navštěvovat jiné. Poznávat další Buyu, přátele bojového umění.

Co můžeme Chomutovskému dojo závidět je jejich dojo. Mají vlastní upravené prostory, krásné dojo s oltářem a všemi těmi krásnými ozdůbkami, které do dojo patří. Dojo Shidoshi Milana Turka je velice útulné a je vidět, že se o něj stará.

Cítila jsem se v Chomutově velice příjemně, po celodenním tréninku samozřejmě nechyběla společná večere a dokonce jsme zašli i na místní disco:-) V neděli jsme sice byli znaveni, ale pro studium stále zapáleni:-)

V tomto cítím CONNECTION = spojení, spolupráci, budování, přátelství. V tom, že Shidoshi Milan Turek pozval Shidoshi Honzu Kašpara, z Ostravského dojo, udělat seminář na druhý konec republiky. Poznávat se navzájem je velice důležité, rozšiřuje nám to obzory.

—————

31.03.2009 08:59

II. seminář základů pořádaný v Plzni

 

O víkendu 28. - 29.3. se konal v Plzni již druhý seminář základů a myslím, že se vydařil. Atmosféra byla skvělá, studenti měli zájem prohloubit své znalosti a získat nové zkušenosti. Překvapilo mě, jak se snažili. A tou snahou se zlepšilo jejich taijutsu a cit.

Sešlo se nás celkem 14 učitelů, což je unikátní. Spojení tolika učitelů je možné, když si pomáhají a když spolupracují. Je to myšlenka Bujinkan Czech dojo. Je to myšlenka našeho učitele  Shihana Luboše Pokorného, kterou má od svého učitele Sóke Masaaki Hatsumiho.

Spojení vytváří další obzory. Když otevřete srdce, vaše mysl nemá hranice.

Díky všem, kteří se zůčastnili:-)

—————

06.02.2009 20:00

základní myšlenka

Nejde o to naučit se bránit, to není možné. Můžeme si jen osvojit obranné techniky, principy a pak je ve správnou chvíli použít s pomocí citu = feelingu, ten nám řekne, co a jak dělat.

—————

06.02.2009 18:17

sebeobrana?? ale na co, proti čemu??

My ženy jsme zranitelnější a slabší, tak to prostě v přírodě je. Samozřejmě jsou výjimky, ale většina z nás zranitelná je. Každý den čtu zprávy o tom, jak muž znásilnil ženu, jak pedofil zneužil dítě, ba i hůř. Jsou to velice smutné zprávy a je mi z nich zle. Bohužel ale nikdy nevíme, koho potkáme na ulici, když jdeme pozdě z práce, když venčíme psa, když jedeme vlakem za přítelem. Na každém rohu na nás může číhat nebezpečí. Nechci tím říct, že nemáme vycházet raději ani z domu, chci tím říct, abychom byly obezřetné, pozorné a otevřené a hlavně citlivé na veškeré okolí kolem nás. Ženský instinkt je naše zbraň, využívejme ho. Nelze to naučit, protože ho máme v sobě, jen ho neposloucháme.

Já vím, třeba máte milující rodinu, dobré přátele, klidný domov a nic špatného Vás nepotkalo, ale jsme ženy a někteří muži jsou násilní a chtějí nás ovládat. Nikdy si ale nemůžeme být ničím jisty. Poslouchejme náš instinkt! 

—————

06.02.2009 18:07

jsem stále jen student

    Jsem stále jen student a čím víc studuji, tím víc vidím, jak jsem stále na začátku. Je to neuvěřitelné, ale když otevřete další dveře, objeví se před Vámi další a další a je jich čím dál víc a vy už je ani nestíháte otevírat.... nejlepší je hodit vše za hlavu a prostě jen pokračovat dál:-)

—————